Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur
  •      
    Buradasınız  :  Ana Sayfa   >   Okul Öncesi   >   Öğretmenler İçin   >   Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur

    Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur

                 Bu sayfada gelişim raporunun nasıl doldurulabileceği ile ilgili örnekleri görebilirsiniz. Bu örnekler sizlere kılavuz olabilir düşüncesi ile yer vedik. İşte Örneklerimiz...

                Adem sınıfta yüksek ses tonuyla ve söz keserek konuşmayı alışkanlık haline getirdi. Telaffuzları genelde istenilen nitelikte değil bundan dolayı aile içinde sırayla ve söz kesilmeden konuşmaya özen gösteriniz. Ademin sözünü sonuna kadar bitirmesine fırsat veriniz ondan da size karşı böyle bir davranış beklediğinizi söyleyiniz.

                Beyza, sınıf içinde gerektiği zaman kendini güzel ifade ediyor, ancak içe dönüklük devam ediyor. Sosyal yönden daha çok arkadaşla birlikte olacağı ortamlar yaratılmalı, onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır. Böylece sosyal duygusal gelişimine destek sağlamış olacaksınız.

                Emine Nur un dil gelişimi üzerinde önemle durulmalı ve bugüne kadar yapılan çalışmalara ilave çalışmalar eklenerek devam edilmelidir.Bu konuda gerekli uzmanlarla işbirliği yapılmalıdır. Dikkat geliştirici oyunlar oynamaya devam etmenizi öneriyorum.Dil gelişimin destekleyici öyküler okuyarak, sorulan sorulara cevap vermesini istemelisiniz. Küçük ve büyük kaslarını güçlendirici çalışmalar(çizgi çalışmaları,boyama,resim yapma,hamur oynama,denge çalışmaları)yapmalısınız.

                Enesi dikkat çalışmalarına , parça bütün kavramlarına yönelik yapbozlar ile desteklemeye çalışınız, tv ,bilgisayarı sınırlı saatlerde kontrollü olarak kullanımına izin veriniz. Sayıları tanıma ve çizgi çalışmalarına da ağırlık veriniz

                Nisaya, evde veya çevrede karşılaştığı sorunlara çözüm bulma fırsatını ona tanıyınız ve bu konuda oyunlar oynayarak ona rehber olunuz. Sayıları tanıma ve çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapınız.

                Zeynep için,sosyal yönden daha çok arkadaşla birlikte olacağı ortamlar yaratılmalı,onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır.Böylece sosyal duygusal gelişimine destek sağlamış olacaksınız.Artikülasyonun giderilmesi için; Birlikte tekerlemeler, şiirler söylemek ve bir uzman doktora götürerek destek almanız faydalı olacaktır.

                Erenle, çizgi çizme ,resim yapma ve boyama gibi el ve göz koordinasyonu gerektiren çalışmaları evde de devam etmelisiniz.Sayıları ve renkleri tanıma ve çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapınız. Yap boz oyunlarıyla vakit geçirmeli , aile olarak desteğinizi sürdürmeli , ödevlerini zamanında yapmasında rehber olmalısınız.

                Zeynep için,sosyal yönden daha çok arkadaşla birlikte olacağı ortamlar yaratılmalı,onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır.Böylece sosyal duygusal gelişimine destek sağlamış olacaksınız.Artikülasyonun giderilmesi için; Birlikte tekerlemeler, şiirler söylemek ve bir uzman doktora götürerek destek almanız faydalı olacaktır.

                Eyüp Cem için,enerjisini atabilecek kurslara yada arkadaş gruplarıyla açık alanlarda kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturmaya dikkat ediniz. Evde söz kesmeden sıra ile konuşma çalışmalarına özen gösteriniz.Yaşının gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip. Başarısının devamını dilerim.

                Emirşah,etkinliklerde yavaş hereket ettiğinden süreyi iyi kullanamıyor.Çabukluk becerisi için; evde bir iş yaparken belirli bir süre verilip zamanında tamamlamasını isteyiniz. Küçük kas gelişimini desteklemeniz için oyun hamuru ile oynamasını, makas kullanmasını, resim kopyalama işleri yapmasını öneriyorum. Basit bağlama-çözme oyunları oynayabilirsiniz

                Toprağı, evde kendi işlerini kendinin yapması yönünde desteklemeniz sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlayacaktır. Dikkat geliştirici oyunlar oynamaya devam etmenizi öneriyorum.Her fırsatta sayı saymasını, renk ve şekil söylemesini oyunlar ve kitaplarla destekleyiniz.Sayıları tanıma ve çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapınız.

                Deniz, yaşının üstünde bir olgunluk ve kurallara uyum sergilemektedir.Satranç oynamayı seviyor bu yönde çalışmalara ağırlık verilmesi gelişimini destekleyecektir.Yiyecekleri ayırt etmeden yiyebilme becerisinin gelişmesi için aile fertlerinin de doğru örnek olması yararlı olacaktır.Yaşının gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip.Başarısının devamını dilerim.

                Simayı, evde kendi işlerini kendinin yapması yönünde desteklemeniz sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlayacaktır. Yiyecekleri ayırt etmeden yiyebilme becerisinin gelişmesi için aile fertlerinin de doğru örnek olması yararlı olacaktır.Dikkat geliştirici oyunlar oynamanızı öneriyorum.Sayıları tanıma ve çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapınız.

                Zeynep Senayı, evde kendi işlerini kendinin yapması yönünde desteklemeniz sorumluluk bilincinin gelişmesini de sağlayacaktır. Uyku düzeninin çözümü için ede aile bireylerinin kararlı ve tutarlı bir yol izlemesi yaralı olacaktır.Ödevlerini zamanında yapmasında rehber olmalısınız.

                Doğukan, çizgi çizme ,resim yapma ve boyama gibi el ve göz koordinasyonu gerektiren çalışmaları evde de devam etmelisiniz.Sayıları ve renkleri tanıma ve çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapınız. Yap boz oyunlarıyla vakit geçirmeli , aile olarak desteğinizi sürdürmeli , ödevlerini zamanında yapmasında rehber olmalısınız

    Anahtar Kelimeler;

    Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur indir, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur download, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur örneği, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur nasıl doldurulur, word formatında Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur, pdf formatında Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur doldurulmuş örneği, Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur nasıl bulurum, anaokulları için Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur örneği, Kreşler için Gelişim Raporu Nasıl Doldurulur örneği, okul öncesi, kreş, anaokulu, form, belge,tutanak, evrak