Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu - İstanbul / Beylikdüzü
  •      
    Buradasınız  :  Ana Sayfa   >   Kreşler   >   İstanbul   >   Beylikdüzü   >   Anaokulları   >   Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu
    .

    Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu

    Beylikdüzü/İstanbul

    Vitrindeki Kreş ve Anaokulları

     Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu İstanbul - Beylikdüzü

    Okul Adı        : Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu

    Okul Türü     : Özel Anaokulu

    Telefon No    : 0 212 855 99 75

    Fax No           :

    Mail Adresi   :

    Web Sitesi     : /www.mektebimokullari.com

    İl-İlçe              : İstanbul/Beylikdüzü

    Açık Adresi   : Adnan Kahveci Mah. Sayaca Cad. No : 11, Beylikdüzü / İstanbul

    OKUL - KREŞ ÖZELLİKLERİ
    EĞİTİM SİSTEMİ
    ✔    İngilizce Eğitimi ✔    Türkçe Dil Etkinliği ✔    Drama Etkinliği
    ✔    Fen-Matematik Etkinliği ✔    Müzik Etkinliği ✔    Santraç Eğitimi
    ✔    Beden Eğitimi ve Spor ✔    Dans Eğitimi ✔    Yüzme Eğitimi
    ✔    El Sanatları Eğitimi
    BESLENME
    ✔    Sabah Kahvaltısı ✔     Öğlen Yemeği X     İkindi Kahvaltısı
    X     Akşam Yemeği X     Ara Öğünler
    HİZMET SÜRESİ
    ?    Tam Gün ?    Yarım Gün X     Gece
    GRUBLAR
    X     0 - 2 Yaş Bebek Grubu X     2 - 3 Yaş Oyun Grubu X     3 - 4 Yaş Oyun Grubu
    ✔    4 - 5 Yaş Okul Öncesi ✔    5 - 6 Yaş Okul Öncesi ?    İlk Öğretim
    SAĞLIK HİZMETLERİ
    X     Doktor Kontrolü X     Psikolojik Danışmanlık X     Aile Danımanlığı
    FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
    ?    Uyku Odası ✔    Kapalı Oyun Alanı ✔    Açık Oyun Alanı
    X     Yemek Odası X     Spor Sahası X     Yüzme Havuzu
    DETAYLAR
    Hakkımızda

    Çocuğun ilk yaşlarda aile bireyleri ile kurduğu ilişki, üç yaşına doğru başka çocuklara-kendi yaşıtlarına doğru bir genişleme göstermektedir. Bu yaşlardan itibaren kendi yaşıtları ile oynamak, diğer çocukların varlığını hissetmek, onlarla geçinmeyi öğrenmek önemli olmaktadır. Başlangıçta ailesi ile sınırlanan dünyası bir yandan arkadaş çevresi, bir yandan da radyo, televizyon, kitap, gazete gibi araçlar yoluyla genişlemektedir. Dolayısı ile okul öncesi dönem anne, baba ve eğitimcilerin üzerinde dikkatle durmaları gereken çok önemli bir eğitim dönemi olmaktadır.

    “Okul Öncesi Eğitimi” değimi 3-6 yaş arası çocukların düzenli bir program ile eğitilmeleridir. En geniş anlamı ile okul öncesi dönem, çocuğun doğumu ile başlayıp temel eğitime başlayacağı zamana kadar sürer. Kısaca çocuğun 0-6 yaş (0-72 ay) dönemini kapsar.

    Bloom’a göre öğrenmenin %60-70’inin kazanıldığı Freud’a göre kişiliğin temellerinin atıldığı bu dönem; bireyin eğitimi açısından önemli bir dönemdir. Ancak, çocuk henüz bu dönemin önemini anlayacak ve kendisi için bir şeyler yapabilecek durumda değildir. Dolayısı ile önce ana babaları, daha sonra eğitim kurumlarının, çocuklara gelecek gözü ile bakıp gerekli yatırımları yapması ve onların gelişimi için gerekli çevre şartlarının düzenlenmesi gerekmektedir.

    Anaokulu 20 ay-6 yaşlar arasını kapsayan Okul Öncesi Yıllar; çocuğun kişiliğinin oluşumu, temel bilgi, beceri, alışkanlıklarının ve tutumların kazanılması ve geliştirilmesinde en önemli yıllardır. Bu dönemde çocuğa değişik uygulamalarla verilebilecek temel bilgi beceri ve alışkanlıklar kısaca davranış örnekleri onların kişilik gelişimi ve ileri yıllardaki öğrenim yaşamını etkileyebilecektir. Çocuğun okul öncesi dönemdeki eğitimi tesadüflere bırakılmamalı, ciddi bir şekilde ele alınmalı ve bilimsel yollarla eğitilmeleri sağlanmalıdır. Ancak Okul Öncesi Dönemde bulunan çocukların genel gelişim özellikleri ortak olmasına rağmen her çocuğun gelişiminin kendine özgü olduğunun da unutulmaması gerekmektedir

    Branş Etkinlikleri;

    Serbest Zaman Etkinliği

    Günümüz, her sabah "serbest zaman etkinliği” adı altında bir saatlik oyun uygulaması ile başlar. Çocuk bu etkinlik sırasında ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi kendine karar alma, aldığı kararı uygulama ve bu uygulamanın sonuçlarını görme fırsatı bulur.

    Çocuğun karar alma, aldığı kararları uygulayabilme ve zamanını uygun şekilde kullanabilme alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çocuk yaratıcılığı kullanarak, sorun çözme, sosyal ilişkiler kurma deneyimlerini yaşar. Çocukların serbest zaman etkinliklerinde yaptıklarını sözlü ifade ederken dil gelişimine katkı sağlanır. Onların yaptıklarını değerlendirmeleri için fırsat oluşturulur.

    Ana Dili Etkinliği

    Çocukların dil gelişimini ve Türkçeyi düzgün kullanmalarını sağlamak, bu yolla kendilerini ifade etmelerine imkan tanımak ve çevre ile etkileşimlerini kolaylaştırmak için günlük planda yer alan bu faaliyetlerde şarkılar, şiirler, tekerlemeler söyleyip, parmak oyunları oynanır, bilmeceler sorulup, dramatizasyonlar yapılır.

    Çocukların gelişim düzeylerine, ilgi ve ihtiyaçlarına göre belirlenen konularla onların eski bilgileriyle yeni bilgilerini birleştirmelerine olanak sağlanır. Çocuklarda öğrenme merakı ve isteği uyandırılır. Anadili etkinliklerinde çocuklar dinleme, paylaşma, sıra bekleme, fikir belirtme ve kalabalık ortamda bulunmayı, bazen lider, bazen de izleyici olmayı öğrenirler.

    Oyun Etkinliği

    Çocuklarla iletişim kurmanın onların dünyasını paylaşmanın birçok yolu vardır. Oyun bu yolların en doğalıdır. Çocuğun en ciddi uğraşı oyundur. Çocuk öğrenebildiklerinin büyük bir kısmını oyun yoluyla öğrenir. Oyun çocuğun eğlenmesinin yanı sıra fiziksel, sosyal, zihinsel, duygusal alanlarda desteklenmesini sağlar.

    Müzik Etkinliği

    Çocuklarla eğlenerek ritim duygusunu aşılama, farklı müzik aletlerini tanıma ve kullanmalarına ortam sağlama, ses ve hareketlerle müzik duygusunun gelişmesine yardımcı olmak, bu alanda yeteneği olan çocukların keşfine katkı sağlamak amacıyla müzik etkinliği yapılmaktadır. Değişik yörelere ve kültürlere ait müzikler dinleterek çocuklarda var olan müzik kulağının gelişmesi sağlanır.

    Sanat Etkinliği

    İşlenen temaya paralel giden temel deneyim eşliğinde çocuğun yaratıcı bir biçimde ürün oluşturması, farklı malzemeleri tanıması ve kullanması, sanata ve yaratıcılıklarına yönelik ilgilerinin uyandırılması hedeflenmektedir.

    Kavram Çalışmaları

    Kavram çalışmaları ile çocukların bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmaya çalışılır. Bunun için gerçek obje ve materyallerle gerekli öğrenme ortamları hazırlanarak çocukların renk, sayı, şekil, uzamsal ve alansal kavramları kazanmaları sağlanır. Çocukları ilköğretim olgunluğu düzeyine ulaştırmak için kavram çalışmalarında somuttan soyuta ve basitten karmaşığa doğru bir yol izlenir.

    Okuma Yazma Çalışmaları

    Çocukların dikkat sürelerini uzatma, verilen yönergeleri anlayarak uygulama, ince kas gelişimini destekleme ve el-göz koordinasyonu geliştirme amacı ile yumuşak malzemeleri şekillendirme, makas tutma, hikaye oluşturma, sesleri tanıma ve çizgi çalışmalarına yer verilir.

    Fen Doğa Çalışmaları

    Bu etkinlik saatinde çocukların ilgileri doğrultusunda doğuştan var olan merak duygusunu geliştirmek, neden-sonuç ilişkilerini anlamaya, çevrelerini gözlemlemelerine olanak sağlamak amacıyla; konuya göre yapılandırılmış ya da spontane olarak gelişmesine olanak sağlanmış gözlem-inceleme-araştırma-keşfetme ve deneme etkinlikleri düzenlenir. Çocuklar bu etkinlik sırasında öğretmenleri ile birlikte nesne, olay, ya da durumları izler, inceler, keşfeder, dener ve çıkarımlarda bulunurlar. Bu etkinliklerde bilgileri birleştirerek yeni kavramlar geliştirir; dünyayı araştırırken çocuksu bir yolla bilimin temelleri ile tanışırlar. Yine bu saat içerisinde düzenlenen mutfak faaliyetleri ile çocuklar basit günlük işleri yapabilme, kullanılan malzemeleri tanıma ve yeni tatlar keşfedebilmenin mutluluğunu yaşarlar.

    Bahçe Etkinliği

    Çocuklar için doğayı tanıma ve inceleme zamanı gibi bu arada bedensel gelişimin desteklenmesine de olanak sağlar. Bahçe çocukların özgürce oynadığı, çeşitli deneyimler yaşayarak korkularını yendiği bir oyun ortamı olarak ta kullanılır.

    Hava koşullarının uygun olmadığı durumlarda bahçe saati, çocukların özgürce hareket etmelerine fırsat tanıyan geniş, ferah kapalı oyun alanımızda gerçekleştirilir.

    Eğitim Anlayışımız

    Her çocuk, doğuştan getirdiği özellikleri bakımından biriciktir. Bu nedenle özel bir ilgi ve yaklaşımı hak eder.

    Her çocuk yetenekleri, potansiyeli ve güçlükleri ile kendine özgüdür. İyi tanınmalı, anlaşılmalı ve en uygun tutum ve yaklaşımla eğitilmelidir.

    Onun için ezber bilgi ve kalıp yaklaşımlar yerine kabul edici, anlayışlı fakat ilkeli ve hedef koyan tutum ve yaklaşımlar gerekir.

    Okul öncesi eğitimde, Türk Milli Eğitim Sisteminin ilke ve öngörüleri çerçevesinde kalmak üzere, çocuğun özellikleri ve anne babanın beklentileri önemlidir.

    Bu nedenle psikolojik yaklaşımlarla aileyle nitelikli bir ilişki ve danışma hizmeti mutlak gerekliliktir.

    Çocuğun gelişiminde her dönemde farklı özellikler ve ilgiler öne çıkar. Eğitim konularını ve yöntemlerini, öne çıkan özelliklere göre düzenlemek veya esnetmek okul öncesi eğitimcinin nitelikleri arasında yer almalıdır. Bu nedenle anaokulunun her personeli bilinçli ve deneyimli olması çok önemlidir.

    Eğitim verilen ortamda, her varlık ve özellik eğitimin kalitesini ve sonuçlarını etkiler. Örneğin çocuğa işbirliğini ve paylaşmayı öğretmeye çalışan bir öğretmenin öğrencileri, onun diğer personelle ilişkilerindeki işbirliği ve paylaşma davranışlarına dikkat kesilir.

    Keza, ücreti ve sosyal hakları yetersiz olan bir personelin eğitime katkısı da gerçekçi ve istikrarlı olmaz. Bu gibi bir çok nedenden dolayı, anaokulunun bina ve fizik özelliklerinden çok sosyal iklimi önemlidir. Çocuk, kendini değerli ve önemli hissetmediği ortamda altın kafesteki bülbül gibidir. Eğitimin hedef ve ideallerini benimsemez. Eğitimcinin gerçekçi, içtenlikli ve hem söylediği ile yaptığı, hem de geçmişte ve bugün ortaya koydukları bakımından tutarlı olması önemlidir.

    Ana okulu, anne ile okul arasında bir yerde, her ikisinin de işlevini kısmen üstlenmesi gereken bir kurumdur. Bir yandan anne gibi seven ve koruyan, diğer yandan geliştirip bağımsızlaştıran olmalıdır. Bu bakımdan, bir yandan çocuğun özelliklerin ve düzeyini tanıyıp kabullenirken, diğer yandan, her aşamada daha yüksek veya çeşitlilik gösteren hedefler koyarak çocuğun potansiyelini keşfetmesine ve gerçekleştirmesine olanak sağlamalıdır.

    Anahtar Kelimeler;

    Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu İstanbul, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu Beylikdüzü, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu tel, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu fax, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu adresi, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu telefon numarası, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokuluna nasıl gidilir, Beylikdüzü çocuk kulübü, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu nerede, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu özellikleri, Özel Beylikdüzü Mektebim Anaokulu eğitim sistemi, İstanbul, İstanbul kreşleri, Beylikdüzü devlet anaokulları, Beylikdüzü özel anaokulları, Beylikdüzü anaokulları, Beylikdüzü kreşleri, Beylikdüzü yuvaları, Beylikdüzü çocukevleri, Beylikdüzü anaokulu fiyatları 2014, Beylikdüzü kreş fiyatları 2014, Beylikdüzü anaokulu ücretleri 2014, Beylikdüzü kreş ücretleri 2014, özel anaokulu fiyatları 2014, özel kreş fiyatları 2014, özel anaokulu ücretleri 2014, özel kreş ücretleri 2014, meb anaokulu fiyatları 2014, meb kreş fiyatları 2014, meb anaokulu ücretleri 2014, meb kreş ücretleri 2014, Beylikdüzü kreşleri,Beylikdüzü kreş, Beylikdüzü kreş ücretleri, Beylikdüzü kreş Etkinlikleri, Beylikdüzü kreş yüzme, Beylikdüzü kreş basketbol, Beylikdüzü kreş dil okulları, Beylikdüzü kreş dil kursları, Beylikdüzü üniversiteleri kreşleri, Beylikdüzü yabancı dil kursu, Beylikdüzü Anaokulları Rehberi, Beylikdüzü Kreşleri, Beylikdüzü Kreşleri ve Anaokulları